Met trots kunnen wij u mededelen dat onze wijnen de COLLEQUANTO DOC en de VERNACCIANERA DOCG de gouden medaille en de uitmuntendheidsprijzen in Merano hebben gekregen.
In Merano vindt jaarlijks het prestigieuze Wine Festival plaats wat tot één van de meest serieuze en belangrijke wijnwedstrijden behoort op internationaal niveau.Zojuist een bericht  ontvangen van één van onze leveranciers Guerrieri.

In de Lijst van de Beste Italiaanse Wijnen 2022 van Luca Maroni hebben we van de nieuwe vintage 2018 van Guerriero della Terra 99 punten ontvangen en voor de nieuwe vintage 2019 van Guerriero del Mare 98 punten. Guerriero bianco en Guerriero nero kregen beide 95 punten. Alle andere wijnen behaalden meer dan 92 punten.

 

We hebben zelfs de resultaten ontvangen van de International Wine Challenge-competitie van Londen, waar we een zilveren medaille hebben ontvangen met onze Guerriero del Mare 2019,

4 bronzen medaille met Guerriero Bianco 2019, Guerriero Nero 2019, Colli Pesaresi Sangiovese 2020, Bianchello del Metauro 2020 en 3 Commended awards voor de rest van de wijnen.

 

Bij de Vinitaly International Wine Guide 2021 hebben we de 5 Stars Awards gewonnen met Celso 2020 en Guerriero Nero 2019.


Vandaag is onze Dezio van het wijnhuis Dezi met een 8,5 gewaardeerd en de Glarus van het wijnhuis Mazzola met een 9.

Beide wijnen zijn nu ook in de "Grote Hamersma" gids opgenomen. Weer een prachtresultaat voor onze selectie van biologische wijnen
De Robione heeft ook nog eens de onderscheiding in Italie ontvangen

Robbione van Terre di Serrapetrona en de Sangvineto van Mazzola zijn door Harold Hamersma gewaardeerd en staan in "De Grote Hamersma" met een 9. Een prachtig bewijs voor een wijn van hoge kwaliteit. 


Wijnhuis Mazzola is gepresenteerd op de Italiaanse televisie 


Vanaf heden hebben wij ons assortiment kunnen uitbreiden met een aantal voortreffelijke wijnen van de huizen Filodivino, Torre del Nano, Piantate Lunghe, Conventino en Piano di Rustano.


We are proud to inform You that also this Year Robbione DOC got the Award from the prestigious  Merano selection. __
Robbione  is produced following an ancient tradition by natural appassimento ( drying ) as Roman finds confirmed.
Terre di Serrapetrona lies on the steep hills from the Sibillini Mountains to
 the Adriatic Sea, in Marche.
Our purpose is bringing back to great 
value the Vernaccia Nera, an old and precious grape variety,
cultivated in this narrow strip of land. Under the property of the Graidi Family, the winery aims at achieving maximum quality
whilst 
keeping within tradition.

Ook Nostro Vino blijft via de pakketpost uw wijnen thuis afleveren.

Wij hopen dat u allen gezond deze periode door zal komen en zullen u dan weer graag ontvangen op één van onze proeverijen.

Team Nostro Vino17 Januari 2020

Mooi artikel in de Volkskrant over wijnhuis Mazzola in Le Marche door Onno Kleyn waarin hij de Bandita wijn beschrijft. Deze prachtige wijn is alleen te verkrijgen in Nederland bij Nostro Vino.

 

COLUMN  ONNO KLEYN

Een wijn die staat als een huis

17 januari 2020

Ik was er op bezoek net toen de olijvenoogst aan de gang was, afgelopen oktober. Cantina Mazzola in Le Marche heeft een frantoio, een olijvencentrifuge (de opvolger van de pers), waar ook telers uit de buurt gebruik van maken. Terwijl de autootjes met kratten olijven af en aan reden en de intens groene olie uit de machine liep, proefde ik de wijnen van het kleine biologische bedrijf. Die logen er niet om. Manuel Giobbi maakt zeer intense dranken van de eigen druivenrassen van de regio, waaronder de lacrima di Morro d’Alba, een schurend stoere blauwe, die een gezonde wijn geeft waarmee je uitstekend kunt ontslakken – als je daarin gelooft. Ik vind hem het prettigst als hij gezelschap krijgt van andere variëteiten, zoals de sangiovese en montepulciano. Dat samenvoegen doet Giobbi al in een zeer oude wijngaard, de Bandita. De resulterende wijn staat als een huis en kreeg dan ook allerlei onderscheidingen, van de Gambero Rosso tot de Vinitaly. Zeer intens en helemaal ‘op het fruit’ gemaakt, zonder rijping in eikenhout. De kracht van de lacrima gebalanceerd door de elegantie van de andere druiven: schitterend.

advertentie:
 

Mazzola Bandita 2015, Marche Rosso

nostrovino.eu, € 19,95

Prijs/kwaliteit 8+

 


16 december 2019

Afgelopen zaterdag een gezellige proeverij gedaan bij de molen "de Otter" in Amsterdam in samenwerking met Ca'Palazzo.

Ook de molen werd in werking gezet en de aanwezigen kregen een rondleiding door de werkende houtzaagmolen.

https://www.facebook.com/wijnand.luttikholt/videos/pcb.2914407765260139/2914406631926919/?type=3&theater


vrijdag 10 januari open evening and Nieuwjaarsborrel Vondelpark! (Italian trial lessons and much more!)

Tevens zal Nostro Vino aanwezig zijn voor een proeverij van enkele wijnen uit Le Marche.

No need to enrol, just pass by Tweede Schinkelstraat 26 between 17:00 and 21:00 o clock!

Kijk op voor meer informatie op: https://taalhuisamsterdam.nl/event/open-day-vondel/


Een bericht van Ca'Palazzo, waar wij aanwezig zullen zijn. Het is vrije inloop en natuurlijk is iedereen welkom om even kennis te maken met een selectie uit ons wijn assortiment.

Het wordt gehouden in de zaagmolen "de Otter", Gillis van Ledenberchstraat 78A, 1052VK Amsterdam

 

 

Ca'Palazzoborrel zaterdag 14 december 14-18 uur.

Ben je bij Ca'Palazzo geweest en lekkernijen op transport laten zetten, dan kun je ze komen afhalen. We proefden bij Cantina Frantoio Mazzola en daar werd natuurlijk ook gekocht. Zaterdag zal ook Nostro Vino present zijn om te proeven van enkele voor ons nog onbekende top wijnen. Dus ook als je gewoon lekker al weer vast voor wilt voorgenieten op je vakantie 2020 of je je daar juist op wilt orienteren, kom gezellig langs bij molen De Otter in Amsterdam. We hebben voor volgend jaar weer een mooi programma. Onno Kleyn (natuurlijk weer de truffelweek, maar in 2020 ook een schrijfcursus) en René Zanderink Natuurlijk Reizen zullen in ieder geval aanwezig zijn. Ik kan je natuurlijk alles vertellen over het fietsprogramma met o.a. Fietsen in Italie en Pro4mance & Eric van den Bogaard en de creatieve weken met Annette Wessels. Zondag ben ik bij Maroeska Metz, want ook met haar gaan we een mooie culinaire week meemaken.
Als het weer het maar enigszins toestaat dan zal de molen draaien en te bezichtigen zijn.Vanaf de maand december 2019 staan enkele van onze wijnen op de kaart van Kunstplaza Schurer in Assen.

Hier kan men, onder het genot van een van onze wijnen, genieten van mooie kunst in een zeer gezellige omgeving. 


Een leuk bericht van een van onze cantina's uit Italie. Een heel mooi succes voor Mazzola:

We are proud to announce you that Mazzola wines at the first participation on Gambero Rosso wines guide, we are awarded with 2 glasses on Glarus, Sangvineto and Bandita!


Let op : Binnenkort meer over de wijnproeverij op 10 januari 2020. Deze wordt gehouden bij het Taalhuis Amsterdam


Onze proeverij op 5 oktober j.l. was een groot succes. Veel mensen hebben onze wijnen kunnen proeven. Op verzoek gaan wij nu ieder half jaar een proeverij houden op de locatie "Dok du Nord" in Amsterdam Deze aanbieding geldt tijdens onze wijnproeverij op zaterdag 5 oktober 2019


18 september 2019. Ook deze wijn is op onze proeverij te proeven. 

23 augustus 2019. 


2 augustus 2019

Wederom heeft onze leverancier Terra di Serrapetrona ook dit jaar de prijs ontvangen door Touring Club Italiano - Vini Buoni d'Italia met zijn wijn "Robione". Deze prijs werd toegekend zowel door de vakjury als door wijn liefhebbers. Gefeliciteerd.


1 juli 2019

Afgelopen weken hebben we onze bekende lokale wijnboeren weer bezocht in Le Marche. De cantina's bekeken, wijngaarden mogen bewonderen en het gehele proces kunnen aanschouwen hoe deze fantastische wijnen gemaakt worden. Hoofddoel was een leverancier te vinden die biologische wijnen maakt die in ons assortiment passen. Deze hebben we gevonden bij Cantina Mazzola liggend op de fraaie heuvels van Scapezzano op slechts 3 km van de stad Senigallia. Echte aanraders en een uitstekende aanvulling op ons bestaande en inmiddels ruime assortiment Le Marche wijnen. Ze zijn te vinden en te bestellen op onze website.


4 april 2019

Ook de cantina van Dezi wordt regelmatig bekroond voor hun geleverde kwaliteitswijnen


3 april 2019 Terra di Serrapetrona

Even een berichtje uit Italië van één van onze leveranciers.

Sunday March, 30, 2019 we have received the prizes for Robbione, Collequanto and Sommo by Vinibuoni d'Italia , Touring Club Italiano. Dr Sandr Giuliodoro, our agronom, attended the cerimony.


7 maart 2019 Terra di Serrapetrona

We wish to inform you that last week the Robbione 2012 the Gold Medal and the Collequanto 2014 the Silver Medal recieved  from Terre di Serrapetrona in Mundus Vini competition from Prowein Dusseldorf 


9 februari 2019 Terra di Serrapetrona

VERNACCIA NERA FROM SERRAPETRONA WINNER ALSO IN CHINA.
Produced traditionally by Terre di Serrapetrona in two versions ROBBIONE  with the ancient method of appassimento ( drying ) and COLLEQUANTO that we consider the direct expression of this autochthonous grape.
ROBBIONE got the DOUBLE GOLD MEDAL and COLLEQUANTO the BRONZE MEDAL in CWSA.
The CWSA (China Wine & Spirits Awards) is the biggest & most prestigious wine & spirits competition in China. ALL 100 the Judges are carefully selected for being the top BUYERS of wines and spirits for this market and are importers, distributors, retailers and sommeliers’. Wines and spirits enter from 55 countries and are ‘blind tasted’.
​Good Job guys, thanks to all our team.


Luigi Giusti
In Amerika is de Bolla Rosa van het wijnhuis Luigi Giusti opgevallen door zijn uitstekende kwaliteit. Deze spumante heeft daar een eervolle vermelding gekregen in een Amerikaans wijnblad.
Door deze erkenning is hij geschonken tijdens de ontmoeting van president Obama en president Poetin, hetgeen een kroon op het werk was voor dit wijnhuis.