Van links naar rechts Bert, Sandra, Claudia en Arthur

 

Wij zijn samen in oktober 2018 begonnen met Nostro Vino. 

Door onze passie voor Italië, waar wij ieder jaar minimaal een maand verblijven, hebben wij met name de regio Le Marche, goed leren kennen. De gastvrijheid, oprechtheid en bescheidenheid van deze mensen spreekt ons erg aan en uiteraard hun pure keuken en uitstekende wijnen. Een aantal keren bezochten wij de Cantine Aperte, een terugkerend evenement dat jaarlijks rond eind mei plaatsvindt, waarbij de wijnhuizen zich openstellen voor een proeverij. Zo kwamen wij in contact met verschillende wijnboeren die met passie en op biologische wijze hun druiven telen.

Zonde, vonden wij, dat deze kwaliteitswijnen nog niet bekend en te koop zijn in Nederland. De doorslag om deze wijnen naar Nederland te halen kwam uiteindelijk door een plaatselijke wijnboer die ons aansprak bij een benzinestation met de vraag of we van wijn hielden en of we zin hadden een keer bij zijn wijngaard langs te komen voor een proeverij.

Na een gesprek met een van de eigenaren Stefano Dezi en overleg met onze vrienden Bert en Sandra, besloten we ons te specialiseren in wijnen van kleine wijnboeren, die op verantwoorde en biologische wijze hun producten vervaardigen. Dit doen zij bijvoorbeeld door de wijnstokken dichter op elkaar te planten zodat er per hectare veel minder bemesting nodig is. Een ander belangrijk kenmerk is dat bij een minder zoete druivenoogst een derde pluk druiven toegevoegd wordt om het juiste zoet gehalte te bereiken. Op die manier zijn geen kunstmatige stoffen nodig om het juiste resultaat te bereiken.

Wij zijn er ervan overtuigd dat u na het proeven van onze wijnen net zo enthousiast bent als wij!

Cin cin e cari saluti